Sunday, December 26, 2010

HOI!

Halo wahai budak-budak cap ayam sekalian.

Aku kan gila trafik. Sebab tiba-tiba trafik aku naik maka aku pun mengambil kesempatan meneruskan blog ini untuk membuatkan kaki2 trafik yang lain cemburu buta macam lembu sampai aku malas!


"RASULULLAH S.A.W SUKA PINK, MAKNANYA DIA GAY?"


Kepada mangkok2 yang suka bagi persoalan macam ini aku nak tanya dekat mangkok2 ni balik, apsal bodoh sangat macam saitan.

Ya kalau Rasulullah suka pink pun itu sekitar 1431 tahun dulu ketika baginda masih bernafas. Masa zaman tu, gay2 ni semua entah wujud atau tidak manalah aku tau sebab aku tak hidup zaman tu. Kalau wujud pun mungkin takde yang berani buat pengakuan seumpama 'it gets better'. Yang aku cuit pasal zaman sekarang.

Aku bercakap zaman sekarang ni, yang mana ada kenalan2 dan kawan2 gay yang aku nampak. Reti?!! Kalau rumusan aku tu tak tepat lantaklah.Salah, salahlah. Bukannya aku buat rumusan macam mana nak buat ekonomi dunia stabil ke, macamana nak panjangkan kotey ke. Yang tiba2 nak pegi bukak cerita nabi suka pink, dan aku mengata nabi gay apahal?!! Bodo bertingkat2 betul.

Pelik betul pemikiran kau orang ni wahai budak2 mangkok sekalian. Suka sangat nak membandingkan hidup masa zaman nabi dengan zaman sekarang. Zaman dulu, dulu punya hal la.Pejadah semuanya nak kena sama.Tak semua perkara masa zaman nabi relevan dengan zaman sekarang.Ada perkara yang kena adjust dan tune ikut kesesuaian zaman.

Malaslah aku nak borak lebih, engkau orang semua yang aku maki mostly belajar sampai universiti ada ijazah bagai, yang tengah study pun ada, takkan tak boleh bukak fikiran tu. Jangan fikir ikut satu arah. Kalau boleh berarah2 tapi pastikan menuju kesatu arah. Reti!

Lagi satu apahal serius sangat?!!! Dah tau benda tu aku troll nak bukak kitab itulah, hadis itu inilah bagai pejadah?! Takkan itu standard engkau orang yang tinggi pelajaran , hanya reti hujah dan kondem benda2 remeh. Uplah sikit standard tu mangkuk!

Bye mangkuk2 semua. Jangan kekal sebagai mangkuk tapi jadilah dulang sebab dulang boleh menampung mangkuk, pinggan, cawan, teko, sudu dan banyak benda lagi. Kalau boleh jadi sinki lagi bagus. Sinki boleh menampung dulang!

38 comments:

Gadis~Gula~Gula said...
This comment has been removed by the author.
Gadis~Gula~Gula said...

haha~ sumpah lawak~ ops!! pembetulan lah tok sesiapa yg ckp Rasulullah suka warna PINK tuh.. Rasulullah S.A.W suke warna HIJAU ye! maksud aku. warga KEGEMARAN baginda adalah HIJAU~ tapi disebabkan warna2 lain tu adalah ciptaan ALLAH< jadi... tak baik banyak songeh~

P/S:
rajin2 a lawat sini~

RENUNGAN HAMBA

azhar said...

takde kotak follower ker?

ashraf said...

best la blog ni.

viohbpstudent said...

haha lawak la ang ni...
tu pown xtaw...
gay da wujud b4 zaman Rasulullah lg!
nmpk sgt x bace sejarah!wat malu la ang ni

kuasa_ju_on said...

oi azhar !

Lu follow Tuhan lagi baik!

kuasa_ju_on said...

@viohbpstudent

oi dol!
aku cakap masa zaman nabi muhammad s.a.w.

bukan zaman nabi luth, or sebelum zaman nabi muhammad s.a.w.

Fag2 nabi luth dah kena pwned dengan Allah berzaman-zaman lagi sebelum zaman nabi Muhammad S.A.W Reti!

kanelabueycibet!

ferry said...

dah la ju..

Hati Cair said...

ju..kau ni belagak pandailah..semuo org ckp kau nak mrh..ye mmg ape yg kau ckp tu ad betulnya, tapi x semua kau ckp tu betul!

benda remeh temeh kena betulkan juga. mcm pakai tudung, soal remeh tema. tapi ttp kena pakai tudunh sbb hukum adalah wajib!

jangan nak kata org je mangkuk dn sbgainya, adakah kau sudah cukup sempurna nak ckp org mcm tu. nabi muhammad sendiri tak pernah nak mencarut pada orang kafir. kenapa kita manusia yang banyak dosa ni nak merendahkan martabat manusia ciptaan allah sendiri?

ye..aku tau nabi muhammad itu nabi, dan kita hanya manusia biasa. tak mampu nak buat macam nabi muhammad. tapi sebaik-baiknya contohilah baginda.

kau ckp manusia cap ayam, samalah juga dengan kau juga. kerana engkau juga adalah manusia. tak salah untuk menugur orang lain tapi biar dengan caranya. bukan plajar universiti x buka fikiran, tapi cara kau tegur tu tak betul. fikirlah elok2..

sebelum ni aku nmpak kau komen dekat blog yg kononnya plagiat movie tanpa kebenara, kenapa kau tak pergi dekat syok.org buat perkara yang sama? diorg pun plagiat juga.

jangan cari pasal sampai orang benci kau.. terus terang aku ckp, aku mmg tak kenal kau, tapi Allah kenal dengan kau! kalau kau bukan orang islam ya kau abaikan je komen aku ni, tapi kalau kau orang islam, fikirlah baik2.

tolong jgn kau nak buat hujah yang kehidupan ni jauh dengan islam. islam tetap jadi garis panduan hidup, biar buka buku janji tak terpesong.

muaz_kkgp said...

assalammualaikum,zaman jahiliah arab
seks luar tabiin dah berlaku dan mcm2 lagi perbuatan buruk.nabi di utuskan untuk kembalikan manusia ke fitrah asal manusia.beribadat pada Allah.warna kegemaran Nabi hijau,tetapi warna yng banyak Nabi guna warna putih.dan muaz pernah dengar Nabi ada juga memakai serban merah gelap pada hari jumaat.wallhualam

♥khairunnisa ar alhan♥ said...

ttg rasulullah suka wrna pink tu mmg sy prnh dgr...sbb pink tu mlmbgkan wrna kshtn...

aku rasa la kan,,,ko patut g jumpa ustaz dulu sblm tulis oke...
n hati cair...agree wif u...
klo ko org islam cik ju...brhntilah buat smua ni...klo ko masuk dlm dnia blogging ni nak bikin panas je...baik ko stop je lah...org blogging nak kongsi info segala...ko pulak bikin kecoh...maki2 org...

sori la...dgn org yang tak tau berbhsa mcm ko,aku tak reti nak brbhsa,,,sbb ko kurang ajar sgt la beb...

Syira Bieber ♥ said...

Eh, Gay tu bukan ke wujud time nabi Luth iaitu zaman sebelum Rasulullah lagi.. -.- Just askin ! :P

EmanCloud said...

hurm.. adoi betul tu ju.. niat ko betul.. tapi pendekatan ko salah. ko x leh anggap kau betul semua.. hurm pelik aku tgk ko ni ju.. dah rupe org kurang kasih sayang. aku tau ko akan maki aku lepas ni. so tambah lah dose tuh. cube ko post elok2. jawab komen pon elok2. leh bawak debat yg sihat. x macam ni.. klu semua org Malaysia macam kau. rosak Malaysia. Yg pasal topik post tu. ko tak faham2 ke die nak perli kau~ adoi. makan lah perli die tuh renung2 dalam2. kau ni berani gune pic ju on. berani kah engkau menunjuk identiti kau yg sebenarnye? setakat pengecut bertopeng ju on. baek x payah ju. ok maki aku cepat.

fatin nabilah ;) said...

hati cair ; u've done a lot of typo . can't you see the red lines under those words ? they are not there for decorations . miss Ju , thanks sebab dah perangi plagiat .

Nieylicio Kerolicio said...

cantek tol bahase

kuasa_ju_on said...

Hoi abang cair!

Apahal pulak isu tudung remeh temeh. Kau gi sekolah agama ke tidak?
Itu kan aurat, aurat kena jaga. Kepala hotak kau jambnul isu tudung remeh-temeh.

Brp kali aku nk bg tau, jgn samakan aku dgn nabi Muhammad S.A.W. Aku bukang nabi. Aku manusia biasa yang takde sifat2 maksum. Bodoh mung ning.

Dan, aku x pernah pun declare nak jadi anti-piracy hero bang. So aku punya sukalah nak attack mana2. Bagairo, lahabauto, samdolto kepala buto kao ni!

Kau apa kisah kalau aku buat orang benci aku. Kau siapa dalam hidup aku? Kau bukan bapak aku dol. Kau itu stranger you know. Stranger!

Tapi ok jgk orang benci2 kat aku. Selalu asik nak jilat bontot aku je. Cayalah abang cair.

You rock kangkang!

Pert Doherty said...

haha.. bgus2.. cepat la cari pasal lagi clake.. seronok...

kuasa_ju_on said...

Khairunnisa - topik sama .


next.

kuasa_ju_on said...

Eman dol. Kalau aku kurang kasih syng pun ada buat kau jadi bongok ke?

Samdol betul.

kuasa_ju_on said...

Pert..

Fuck you!Ass!

Hati Cair said...

haha aku tak samakan pun kau dgn nabi! tak reti bc ke?? haha aku pun tau kau manusia biasa, sme cm org lain, tak mampu nak jadi nabi dan mmg knyataan tak boleh jadi nabi!

aku cuma suruh kau contohi nabi. tak reti baca ke? tu la aku ckp kau, blagak pndai. nak buat kecoh jangan dekat blog orang ada faham?

aku tgu kau saman blog yang buat download movie tanpa kebenaran tu! aku nak kau komen dekat syok.org. kau ni penakut sebenarnya! sombong!

tak ad sape nak jilat kau tu.lainlah kalau kau manusia yang tak ada nilai. yang tak kenal dosa dan pahala!

seronok borak dengan kau ni, bercmbah minda aku..sebab baru aku tau ada org mcm kau. topeng islam!

kuasa_ju_on said...

Bang, kalau nak trafik sangat, buat post2 bnyk2 dulu dkt blog kau tu.

Sila cuba lagi ye dol!

Kerambit said...

power siot ayat ko..aku suka guling2
hahaha...
nape x letak follower?
letak je follower tu..tapi ko tukar la jadi supporter ke, friend ke ikut suka ko ler sebab blog ko..

kuasa_ju_on said...

kerambit,

tu kan ada follower tepi tu. ko x nak follow ke?

follow la. gerenti kau famous dol!

taufiq helios said...

...err...speechless wit this kind of topic and argument

Pert Doherty said...

haha.. ju dah cri pasal dgn aku.. hahahahaha..

cari la pasal lagi...

kuasa_ju_on said...

x nak lah pert. kau busuk dan penggila trafik.

Pert Doherty said...

aah.. aku gila trafik..

Hati Cair said...

haha aku mmg dh bnyak post, n dh cukup bngga dengan visitor...semua dtg dari search..bukan mcm kau..dengan cari publisiti murah!

nak komen dkt syok.org je? atau kau hanya berani dekat blog picisan je nak tegur? konon siap buat report lagi..haha belagak sungguh kau ni kan...belagak di bumi Allah!

skooz-san said...

haha ! tuan blog org ganu, mg mmg bes laa. mg wi ayat power kit.

kuasa_ju_on said...

huyeeeh, hero malaya sdh bersuara. go, hero go...!

bLog atiE said...

cik ju x rasa ke bhsa yg cik ju guna agk kasar... x salah menegur but in proper way la....

kalau kita hormat org, org akn hormat kite blk rite.... x kn x tau sopan santun kot... eee, x reti la nk maki hamun org macm tu.. dosa berbakul2 dpt... x rasa mcm dah bnyk dosa ke cik ju??

i agree with aimandecloud.. cik ju x brani nk tunjuk muka ke?? x payah la guna ju on as ur picture.. guna gambar sndri la... br ada brannnn rite... huhuhu.. see yaaa...

CaramelTheater said...

Ju..

sekolah tinggi2 pon pangai xsemenggah kan?..so mane yg baik ko amek la wat jadi rujukan..yg xbtl tu..ko sedar2 la & btlkan kesalahan tu..
aku bukan ape..kesian..ape gune bergadoh2 mcm ni..
dr ko bergado2..elok ko p tanam pokok ke..sapu sampah ke..bace buku bg tambah ilmu2 ko tu..kan bagus..
ko maki2 org..ko rase puas ke.?
aku rase ko ni ade masalah jiwa lah..byk lg bende faedah ko ley wat..tp yg ni ko pilih..?ish3..
so sedar2 la ehh..ade otak kan..pk mane baik mane buruk..jage perasaan org lain same..kalu ko jenis xreti sume2 tu..xtau la aku..ko ni org ke ape..??ko nk maki aku pon maki la..aku xkenal ko..n ko xkenal aku..aku sikit pon xhairan..
ok lah JU..daa~

Kerambit said...

xde maknany aku nk femes..
aku rase ko yg nk femes kn..btul x?

kuasa_ju_on said...

tak yah memalu la dol.

jgn jadi hipokrit ye.

bladigol samdol!

skooz-san said...

aku respek ah ke mg. miahahah ! teros kan perjuangan. aku bek up dri blakang. ke wane ater awok mg ?

Doa Seorang Kekasih said...

DAH LA TU..JUON ...CUKUPLA KO MAKI HAMUN ORANG LAEN.... KO NI... BERTAUBATLA... KO INGAT KO BAGUS SANGAT KE...

LollyHatesMe™ said...

kahkahkahkah...

gua suka blog sarcasm dan parody gini hahaha..oke entry seterusnya