Thursday, December 23, 2010

Penting Sangatke Nak Berblog?


HaH! Tengok Apa, Bahalol?!!!!

-edit-  

picture source 

 

120 comments:

..?.. said...

andai kaw, seorang blogger..
perlu ker kaw bwat semua nieyh..
blog kita nieyh.. 1 dunia org boleyh bkak..
ckap biarla sopan sikit..
dri segi penulisan n bahase kaw, aq tawu
kaw nieyh org m'sia kan..
xkn idup nk memalukan rkyat m'sia?

shah87 said...

la,baru buat la nie..
ju,mesti top blog ko pasnie..
hehehehehe..aku follow dulu erk..

Dy cullen said...

ahahahahaa ak jumpa da blog ko,lps ni popular la ko ju ahahahahaaa...ko ade mslh kasih syg ke ju,kesian aku tgk ko meh ju ak syg ko la nk wahahahahahaaa...hbs sume org ko maki hamun,tp kn ju ak suke la kena maki hamun ngn ko,bila ko nak dtg blog ak ju,da lama ak tunggu, ak ada 3 blog ju sume aku copy paste ju, meh la ju dtg komen blog aku....x aci la blog sembang je ko maki blog aku pown nak jugk wawhahahahahaaaa,,,,ak org 1st ju follow ko,ko bangga x ju ahahahaahhaaa,,,,

ayu jazari said...

nak f0ll0w jgk :P

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

nyibuk tengok kain orang apesal.. ish3

Faiz Tapit said...

die pikir org xley cek ip address die agknye... nti org boley tw name ko ngn alamat ko skali lah... hahah... nti abes la ko kne maki lg truk

nuanza @ cida said...

hahahhaha...patut la dia dengki ngan ko shah.. x reti wat blog rupanya dia nih...

Dy cullen said...

cik ju aku da wat spesel entry ko ju,bangga x hehe
dtg la ju komen yer http://salam1malay.blogspot.com/2010/12/special-entry-tribute-to-cik-ju.html

ha cik ju upah aku doposen jgn lupa yer...

kai azmier said...

cik ju! kalau ko manusia.. tulis ler entry bnyk2 lagi.. kalau ko antu.. xmungkin pasal ju-on tak reti cakap melayu..

jgn mare.. melawak jap!

♥yaya budak suka embun♥ said...

ngek la ko ni ju oiii
hahaha
dasar ju-OFF
hahaha

EmanCloud said...

haha oi ju gile.. hehe comel la awak..

Irwan said...

lek arrr sumer..cik ju takde idea lagi weyhhh...dia kan anti curik idea orang...

sarah abadan said...

kata2 ni ikhlas dari hati saya, tanpa copycat :)

tolong jaga bahasa awak tu...nak tegur ada caranya...Rasulullah s.a.w. berdakwah pun ada caranya yg berhikmah...ikutlah sunnah tu kalau niat awak memang ikhlas... :)

awak kena sedar, sebab teguran awak yg 'ikhlas' di blog sembang kosong, ramai orang yg berkecil hati dengan awak...tak bagus la kan...skarang ni sepatutnye kita umat Islam kan perlu bersatu...

kalau awak tak suka kami berblogging then, saya minta awak beri alasannya...lagi satu, saya ada nampak komen seorang saudara kita ni yg tau nak cari pemilik ip address...saya harap awak berjaga-jaga

jgn melihat siapa yg menegur kamu, tapi lihat isi teguran itu...saya tau saya bukan baik sangat macam kamu


yg cakap macam bagus,
sarah abadan

MS ~SARANG HAE~ said...

peh3!! tak macam tetttttttt pulak kau!! weyh ju..aku nak ajar kau lah kan..lain kali kalau nak komen komen bende yang buruk2 ta payah letak link ke hape ke...letak jea ahh anymous haha ^^ ...ade otak ta nak fikir pulakk ^^ mcm bguss sangat,,ke nak aku bagi ceramah motivasi kat kau..? kau nak dengar aku ceramah..? --" buang mse jea aku ceramah kau an...ta yah ahh...ta dapat pape pon kalau aku bgi kau motivasi..^^ nak buat jahat!! fikir dulu..otak letak mne..? haha :P:P

Faizal Fredley said...

ju i love you..hahaha....selamat dtg ke dunia blogger ju..jemput singgah ke aku ju...aku peminat ko...nak gak rasa kena komen oleh pengomen kontoversi...http://faizalfredley.com/

misza said...

entry satu ayat pun dapat komen berjela. kita ni jenuh duk perah otak nak buat entry orang tak komen pun. hehehe...
gara-gara blog sembang kosong.

kuasa_ju_on said...

@MS ~SARANG HAE~ - kau ni kalau aku kata bangang kang ko kecik hati, kalau aku kau bodoh ternyata kau memang bodoh!

Suhami Ahmad said...

Nak atograp juon...nak!..nak!....peminat panatik ni....
^_^

TheChekJah said...

cik ju on.. maap la.. aku x tau la ko ni laki ke pmpn.. tp kan, ko kene pk blek kot.. ayat ko ni makan dalam wook... boleh nangis air mata darah org len baca.. cube ko guna ayat manis2, mesti kami2 paham., bahalul bangang bodoh tu mcm tak perlu kot..

k h a d i j a said...

juon juon. gua nk lu punya otograf nk buat frame. HAHA. oh juon.. meh jalan kt belog gua gak http://khadijasakaria.blogspot.com HAHA

dabuldahi said...

kata la kat aku.. aku tak berkecil hati...
kata laaa...
cepat la...
juuuuuuuuu...

mmuuaahhhh...

KELI OH KELI said...

Gambar JU-ON yang diambil ni pun copy gak..so..relax la nooo...jgn maki2..x baik saudara..kita cari kawan..x maw lawan2..x ada untung pun...salam ukhwah sahabat! :)

IQBAL ZARIN said...

pembuli siber. dalam tenet boleh la kau maki hamun. try skali orang nak jumpa kau kat luar. get a life la bangsat!

dabuldahi said...

hai ustaz ju...

hang renung2 la cakap keli oh keli tuuuu

JuanYuan said...

hai Ju..

keh keh keh

JuanYuan said...

sila datang blog gua..

gua xde kopipes maa..hhahhaha

shah87 said...

malas dh aku layan ko ju..
ko nk kata apa pasal blog aku,lantak ko la..
ko masuk syurga,leh kata ncn tue kat kami2 rakan2 blogger..
bye Ju..
jgn menyemak kat blog aku dh..
ok..

King Of Single said...

bhahaha..lawak antarabangsa dlam blog lagi hebat dari majalah ujang aku bace ni.

nak otograf gak ju ;)

Jom Tempah Banner said...

Hehe.. Sape2 yg terer try la trace ip die ni.. Pas 2 bgtau kat bloger2 len.. Mane tau jiran korang ke.. Leh la tgk2 kn JU ni.. hehe

jayne said...

err.... ju-on ni pon terang2an dicopy filem jepon. lagi nak mengata org ke? adehhh... cik/encik ju, sila kreditkan gmbar yang kamu cilok ini.haha!!

*lepas ni aku pulak kne kutuk!! lantak ko la cik ju oiii!!*

IQBAL ZARIN said...

mungkin boleh didakwa kat SKMM.

SHIMA EMMA said...

hadoiiilaaaaaaaaaa... ingt blog gempak td... debu pon tarak

matcargo said...

ju aku nak komen tak mau laa... just nak tengok jer.. ko punya perangai jer.. best jugak ..hahahha

nurul nadea said...

u noe wat..i like u very much ^_^..serious beb..

de_nataLie said...

hahaha...nice one!

nirelwof said...

fan page ke nih??
entri sepatah, komen berjela2...
huhuhu

sale_ehs gerrard said...

Manusia2... hanya pandai berkata2. tapi susah nak dibuktikan...

cacing said...

JU BODOH... JU ANAK HARAM... MAK AYAM BEROMEN KAT TANDAS.. TERKENA TAIK BABI... MUKA MACAM GAMPANG... KOMPEM SAH NI AHLI NERAKA PALING BAWAH... JU ANAK HARAM YANG KEKURANGNAN KASIH SAYANG DARI IBUBAPA NYA YANG BODOH LAGI BANGANG DAN BANGSAT NEGARA.. KETURUNAN JU YANG PALING GAMPANG PERNAH DICIPTA...

HUH... SEKIAN TERIMAZ... MEH JEMPUT KE TEMPAT CACING LAK... KALO ADA BRAN LA...

ferry said...

ju-on..letak la iklan nuffnang sekali..leh dapat duiiittt..duiittt..pattt!! nanti hari-hari i tolong klik iklan tu..masyukk!!

i'm ur silent reader :p

letak follower sekali kat tepi ni..okey??

soul said...

ko pakai gambar budak comey tu kire halal ker?

copy pasate gak...mane link ko amik? x state. lak??.lagi nak cari salah org...sape plaga skang?

CERMIN DIRI KO TU DLU...MANUSIA BELAGAK BODOH SOMBONG...

cara mau kene bro...mmber2 kat nternet nie bkn hamba abdi ko nak maki2 cam tu...

wat malu n buruk kan nama baek islam jer...

..?.. said...

perghh.. terer kaw ju.. 1 post, 40++ komen!
tngok la first commenter Adalah AKU!! HAHA
aq yg mmporpularkan blog kaw yg kosong nieyh..
huhu.. terharu aq..
FTF larhh.. tkowt ker?
mmg aq tawu, niat kaw baek.. nk MENEGUR..
tpi klau da smpai MENCARUT, MEMAKI, MENCACI
bkan ker tu mnghilangkan maruah..

*cermin diri kaw dahulu, baru cermin orang*

Hellioz said...

hidup troll!!
lulz~

Ainiaa♥ said...

hahahaha , hey awk. kalau nk komen , or kritik , mesty laa berani tampilkan diri sebenar, jangan selindung. awk jeles kot? tegur pon ade cara wak. fikirlahh , manussiaa , sy , awk , die xde yg sempurna. ok?

kuasa_ju_on said...

Oh Em Gee...

I want more puhleeaaase.

Go traffic go.

kay shafiQ said...

Popular langsung.

iLa SaHaR said...

komen gak la kat blog aku... mesti blog aku pun jadi panas... hahahaha

kuasa_ju_on said...

Mintak maaf semua. Bukannya i x mahu menampilkan diri i.

I seorang yang introvert.

I bukan extrovert.

Please stand up!

Good dawg!

ferry said...

ju..datang la blog saya selalu..terima kasih untuk komen tadi...blog saya terbuka untuk ju..sila cadangkan apa-apa di ruangan kotek komen saya..terima kasih

Nur Shareena.. said...

wow,,traffic up yaww

jinkamen said...

salam Ju
hahaha..popular awak yekk..apa pun selamat berjaya dalam kehidupan anda..ramaikan kawan hindari permusuhan

biskut said...

lumayan!i like it.siyes...

aku tak sokong mana2 pon.

biskut said...

war is a good...

tinta emas said...

Salam ziarah cik ju...

sarah abadan said...

err ju...saye tak puas ati sebab awk kata kami mkn duit haram...tu kan bayaran sebab iklankan nuffnang... -.-

Jejaka Terhangat said...

wow..macam best je kat sini..mau join gak bleh? ape yg dah jadi. hehe..cik-ju-on macam pemes je orgnya..pemes sebab ape tu..=p

Jejaka Terhangat: BloG Aku, Suka Hati Aku La..!!

Ujang9897 said...

hai ju...ju apa nie...juon ker JUBO...hahahahaah

eNaSaN said...

spesel 4 Ju...


nak tegur x salah Ju, tapi cara kamu tue mak aiii...


cermin diri hiasi peribadi...sekian terima kasih...

..:akyn:.. said...

haha.. ju hebat larr...
leser gitu... hahah

ShyShy Lullaby said...

Ju-on kan hantu. perangai ju pon mcm hantu jugak la. tapi ahntu baik sikit kot. haha ;)

kuasa_ju_on said...

nah baca ni

http://www.kujie2.com/nuffnang/wajib-baca-nuffnang-dan-status-halal-dan-haram-blog.html

kuasa_ju_on said...

Hambik ni lagi!

http://empayar-poyos.com/halal-kah-pendapatan-google-adsense-dan-nuffnang/

ZaCKiR said...

cik ju on ni cuma nk up traffic ja ni, hmpa mrh dia pon x guna sbb dia ni jns x ksh

kuasa_ju_on said...

up trafik kepala banar bapak kau!

bukak sikit mata tu boleh tak, bodoh!

amalina supey said...

so,kalau org yg blog bukan sbb nak duit mcm mne cik ju?
nk serang gak ke?

ZaCKiR said...

apa tujuan hg bt blog ni cik ju oi?? cuba jwb sket, stkt nk maki hamun org xyah bt blog la, ada phm???

YOUsoF said...

Tujuan blog ni dibuat adalah untuk..

mengumpul seberapa banyak komen membina yang original tanpa ditiru dari mana² pun.. kan Ju..? ;D

Jejaka Terhangat said...

mungkin ju-on dah letih nak tegur baik2 kot..org tak dengar..tu yg guna bahasa kasar. ye dak? budi bahasa bukanlah budaya ju-on. ahaks..

Jejaka Terhangat: BloG Aku, Suka Hati Aku La..!!

kuasa_ju_on said...

manusia ni bersifat defensive.

bila tegur cara lembut2 jarang yang respond/aware. masuk lubang bontot keluar ikut puki.

So , bila kena jentik telor tu baru diorang terasa. Baru nak tunjuk gagah dengan pendapat/ idea/ fakta2 pukimak masing2.

cara aku mmng kasar .

kalau kau orang nak terasa macam pukimak dalam hati masing2 aku pedulik apa.

kepada budak attention whore macam YOUsof pergi mampos sama kau.

Jangan berbelit2 macam pundek, sial!

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...
This comment has been removed by the author.
HafsahAzmi said...

cik ju..trima kasih aku nak ucapkan ko bagi link yg pasal nuffnang tuh..terima kasih ssangat sebab ko tego blogger kalau ade salah silap..dan semestinya ko islam kan?? ko nak tegor ckp kat shah pasal halal haram..tapi cara kau tegur tu salah..perlu ke ko tego camtu..kabo islam..kalau ko tegor mcm ni dia nak denga ke..nabi pon tak tego umat dia mcm ni..kalau nak suroh org denga ckp kita, kita mestilah ckp elok2 dan ade isi yg tepat pastu sumber yg boleh org percaya kalau tego mcm nih aku rase ko just nak market aje. kalau ko ade otak ko boleh pk seblom ko tego org.
lastly, islam is peace bukan?? bukan nye mcm ko!

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

nak tanya ni je,,
ju on dah bagi kredit kepada pengarah filem korea JU-ON tak
sebab gunekan nama ju-on sebagai url,identiti dan nama blog ni..hehe

takut nanti peminat2 cerita ju-on tak masuk website ju-on sebenar tapi masuk blog ju-on ni lak...hehe

by de way, blog ni baru dibina, mungkin untuk menghentam semua blogger yg tak disukai..dan saya yakin ni bukan blog pertama anda,,betul tak... =)

"budi bahasa budaya org malaysia dan korea"

sekian terima kasih

kuasa_ju_on said...

eh mana pegi komen kau yang berjela tadi tu fizah?

main delete2 pulak.

kenapa delete. ada tersalah cakap ke?

tak professional la macam ni. macam budak tadikalah.

tak bolehlah macam tu dik nok! lenkali kenalah berpegang pada pendapat sendiri. Malu ek pada pendapat sendiri.

Kau ada krisis keyakinan diri ke?

Kesian...

kuasa_ju_on said...

@hafsahazmi

Hoi mangkuk hayun. Apasal bangang sangat. Nabi dan Rasul bersifat maksum. Kau sekolah ke tak?

Aku bukan nabi, dol. Aku manusia biasa you know, you stupid fucking pig shit!

Dah tentu aku ada banyak sifat yang tak boleh tandingi nabi2 dan rasul.

Aku mencarut.

Aku jahat.

Puas hati? Siapa lagi yang nak banding2 kan aku dengan nabi memang aku cop dahi kau bahlol bin bangang!

salwaismail said...

ish, apesal ju-on ni? boleh ke hidup kalau hari-hari maki, mencarut gini? mcm ade masalah mental je.
--"

shah87 said...

baru tahu ker..
x payah layan org mcm nie..
biar jer dia dgn dunia dia sendiri..
buang masa jer..

HafsahAzmi said...

sebab aku sekolah aku ckp mcm tu cikgu aku ajar mende yg baik2 tk mcm ko ckp ngan org ckp mende carot marot. tu pasal la cekgu ngaja kat depan ko pulak buat ape..maki cekgu tu ke?? aku yg tak cukup umur pon pandai la bebudi bahasa ngan org aku nak tanye sape yg mangkuk skerang ko ke aku..kalau ko nak ckp aku ni mcm sial ke ape ke aku rase ko lagi sial la aku tahulah ko tu bukannye nye nabi tapi aku nak tanye ade aku ckp ko nabi ke?? takdek pulak aku rase..mcm ko jugak kan nak bagi nasihat tapi bangang! pakai mencarot. ko boleh berubah ape. tak payah la carut marut..tak pandai nak jaga perasaan org ke??sepatotnya BAHLOL BIN BANGANG TU ENGKAU!!!
ko nak maki aku ape pulak lepas ni?? ko ktuk org kat sini boleh la..ace f2f aku rase ko takdek batu..

HafsahAzmi said...

kau ni islam yg berfikiran sempit kau tahu..agama kau tahu tapi tak buat dengan betul..aku bagi nasihat ko kutuk lagi aku aku nak ko bace balik ape yg ko ckp

bila tegur cara lembut2 jarang yang respond/aware. masuk lubang bontot keluar ikut puki.

So , bila kena jentik telor tu baru diorang terasa. Baru nak tunjuk gagah dengan pendapat/ idea/ fakta2 pukimak masing2.

cara aku mmng kasar .

kalau kau orang nak terasa macam pukimak dalam hati masing2 aku pedulik apa.

aku nak ckp yg ko ckp "bila tegur cara lembut2 jarang yang respond/aware. masuk lubang bontot keluar ikut puki." kalau ko tegur cara kasar ade org nak ikot tak??
ko ni takde hotak ke bahalol!!
ko sendiri tak betul cara tegur..pastu nak maki org sbb tak ikot kau..DASAR BAHLOL pig shit pon lagi pandai dari kau..kau ni banyakkan bertobat kalau tak mmg sampai dlm kubur ko tak tenang...
aku nak cop dahi kau AKU BANGANG WALAUPON ORANG ISLAM TAPI TEGOR CARA HAMPEH. MAKILAH AKU.
duh!baik ko delete je blog ko ni..kalau blogger agama lain jumpe blog ni mesti dia cop kita ni jenis suka perang sesama sendiri..freemason suka la yg ni..ko suka?? mesti ko suka punya kan??
nak marah aku marah la.. ni komen aku yg last and aku taknak dtg kat sini lagi dah..hati ko dah hitam plus keras cambatu konkrit..lalala~ aku tak dengar ape yg ko nak ckp kat aku
lastly, kepada korang yg nak komen lagi kat sini takpayahlah balik kita banned ramai2 hohoho..cik ju bahlol cam shilake laknat...

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

tak malu pon ju on..tapi malas nak panjangkan bende yg saya pon tataw betul ke tak....hehe


cube la hormat org lain kan....

krisis dri tu awak je yg ade..sbb tu ambik watak ju on.. =)

dah2 malas nak gadoh2...

saya tak suke gadoh2...

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

main delete2 lebih baik dari paparkan bende yg tak baik seperti fitnah, carut, maki, semua tu

org yg delete bende yg dirasakannye tak baik tu lebih profesional dari org yg EGO taknak delete bende remeh yg suke dipanjang2kan mcm cik ju.......

sekian terima kasih....

Jejaka Terhangat said...

cik ju-on anti ngn plagiarism..dari satu sudut tu mmg bagus. tp dari sudut lain sbb teguran guna vulgar language dah jadi -ve..sbrnya aku pon tak sokong plagiat2 ni..walaupon aku tak sokong bahasa kasar cik ju-on..tp aku sokong perjuangan dia..

Jejaka Terhangat: Drama Lagenda Budak Setan Versi Jejaka Terhangat (Mesti Baca)

dabuldahi said...

ju!!
sekarang aku dah mengkagumi hang!!
tulis la lagi.. serius, hang tulis ramai akan baca!!

Dy cullen said...

ju, aku baru perasan ko curi harta intelek jepun ko ada mintak kebenaran ke guna nama ju-on ko dah mencurik hak karya orang, ko ni bahalol ke ape? da la tu ko memburukan image filem ju-on, gambar ko rembat kat google tu ko ada minx kebenaran ke dari producer filem the grudge ko rembat karya orang ko tak sedar ko ni memang bangsat x sedar diri,kata orang copy paste padahal ko lagi teruk main rembat picture orang dari google, guna name filem orang,ko da tak da name ke..fuck of la kt ko,kata x serupa bikin..mangkok jamban tol,kalo aku jadi ko aku dah bunuh diri dah...

kuasa_ju_on said...

Dear hafsah, kenapa anda emosi sangat. Adakah sebelum ini saya menyerang blog anda sehingga anda meroyan seperti beruk kepanasan?

Anda mengatakan anda pergi kesekolah dan cikgu anda mengajar benda yang baik2. Tetapi disini anda mengata saya bahalol bin bangang. Saya keliru disini. Kenapa anda menipu saya. Sudah terbukti anda tidak diajar benda2 yang baik disekolah oleh cikgu anda. Atau mungkin anda sendiri yang tidak memahami ajaran cikgu anda lantas meroyan disini tak tentu pasal. Adakah anda ini kategori pelajar lembam? Kasihan...

Sebelum saya berundur, saya ingin berpesan kepada anda, manusia tidak mempunyai batu dalam tubuh. Anda sekali lagi telah menunjukkan kebodohan yang ketara.

Sila jangan ponteng matapelajaran sains ya!

Adios mat bodoh tak sudah2 bertingkat2!

kuasa_ju_on said...

Oi pizah! Kau tak payah nak cover lah kebodohan kau kat sini. Pergi kau sumbatkan muka kau dalam lubang jamban lagi bagus!

kuasa_ju_on said...

Dy cullen..

Kau dah makan ubat?

Bodohnya...

Cik Nad said...

keji la kamu.. i loike~~

Alexandriana Alia said...

apsal aku blurr?. apa dah jadi kat cni. ponin palo den.

Toko Bakso said...

best n time2 nak promote blog!!! hi cik ju-on!!

fafarara ;) said...
This comment has been removed by the author.
fafarara ;) said...

JU : sgtsgtsgt10ox tak matang ,
kalo ade 1o mnusie mcm kau mesti hancur dunie nie .
dasar budak ade otak tapi tak reti nak gune .
bapak kesian lah dgn kau .

aku tahu kau nie sbenanrnye bod0h lg bangang lg lembab .
n then kau na cari psl nan org ?

wtf derrr .

pkir lu tuh bagus sgt ke ?

sblom na sound org pergi cermin diri tuh sndiri dlu .

kau tuh sape ?

ape hak kau na kutuk2 org ?

jgn lah asyk na memalukan nme mak bapak jea .

sadis sungguh kau nie .

ish3......

tp ta pe lah , selalunye org mcm kau nie hidup tak lame .

dah lbeh 44 org sumpah kau , mmg dah smpai lah ajal kau .

hope kau sempat mgucap nanti .

ferry said...

ha ju..

Gadis~Gula~Gula said...

apa dah jadi? sumpah aku tak paham.. asal sume dok hentam ju?? asal ju hem korang pulak? kenapa blog ni ada satu entry tapi bnyk cmmnt?? macam gempak~ nak follow larh~

misz puteri said...

huhuh..hai tuan blog

kuasa_ju_on said...

~sigh~

baru aku cadang nak rilek2 sambil menghormati kelahiran Nabi Isa a.s, ada saja stupid dam dam bladiful yang merembes dkt sini.

fafarara oi...
kalau kau nak cari publisiti traffic murahan, 2-3 hari yang lepas. Ini berita dah basi baru kau nak menyalak-nyalak.

Alahai... Pergi frame result PMR tu je lah. Main jauh2.

Dy cullen said...

hai ko xnk komen ke pasal harta intelek yg ko rembat tu,asal ko malu ea haa... dasar la ko mmg cakap tak serupa bikin..takan ko nk ckp aku bodoh je maki hamun la mcm2 lg...ko nk carik pasal ngn silap orang la ju...

ishh kesian aku dengan ko..
memaki hamun orang tu dah memang budaya ko ke
ke memang ko diajar untuk memaki hamun org,atau ko ni kurang kasih syg atau ko ni memang jenis manusia yang tak ada perasaan ke xde jiwa,nak tegur orang konon tapi diri sendiri yang loser dan macam orang yang tak bermaruah???

kuasa_ju_on said...

huarghhhhh....

next....

Hellioz said...

ape barang attack satu blog je.
nampak sangat lu avid reader blog tu kan?

g carik next target plak.
gimme moar lulz...

sarah abadan said...

dah2 la tu...gaduh bukan penyelesaian...
api lawan api, makin besarla api tu... -.-

masalah 1: niat ju baik, tapi caranya yg tak boleh diterima ramai orang...jadi ramai (tak semua) yang taknak dengar cakap dia dan menghentam beliau
penyelesaian 1: ju perlu gunakan bahasa yang sopan untuk tegur orang :)

masalah 2: ramai orang hentam ju, berburuk sangka dgn ju, di samping mengutuk ju
penyelesaian 2: kita senyum :) banyakkan bersabar, kawal kemarahan, fikir positif, dan ambil isi yg baik shj dari kata2 ju

ju, thanx for the links, nuffnang still halal as long as no forcing to click on the ads...am I rite? correct me if i'm wrong :)
amal makruf nahi munkar

psst: nak padam api, gunalah air

yang cakap mcm bagus,
sarah abadan

Jejaka Terhangat said...

cik ju-on, teruskan dgn 2nd entry..psl anti-plagiat. tp jgn la plak dok maki hamun lg ek. kehkeh..

HafsahAzmi said...

eleh ko nak aja aku??? tak payah la...aku nak nasihat ko ko sindir pulak..nampak sangat la ko takdek nak ckp ape dah..lalalalalalala~
budak nih dah takdek word dah fafarara...lalalala~
banyak sangat org attack die ..
betul tak cik ju ju on???
hahahahahaaha!
yg ko tahu bahalol..stupid bla bla bla...ko ckp aku berok kepanasan??? aku rasa kaulah sebab ko dah takdek ayat...wei tapi sekurang kurangnye aku belajar tak mcm ko blaja takat tadika..tu pasal la bangang..mmg patut pon aku ckp kasar dah ko yg start dulu kan?? ko keliru?? belaja sampai abes ye... grad la tadika tu..wakakaka
ko ni mcm org yg bertopengkan islam aje...duh..saket ati??? aku nak menyalak kat sini puas2..so what?
lalala~

Raidenovich said...

SHIALLL!!ENTRI BANGANG CAMNI PUN DAH 100 KOMEN?PASNI AKU TPAKSA LA BUAT KONTROVERSI BANGANG GAK.TAK PASAL-PASAL AKU DAH UP TRAFIK ANTU SEKOR NI.

Kujie said...

tetiba dapat trafik dari entri ni...terimakasih Ju On

dan pemenangnya jatuh kepada..........Ju On

jgn dtg ambil award berkembam sudahhh...

hepi2 lah semua orang!

MiRCaP SMiLe said...

ju-on hensem...

MuJE said...

encik ju, jgn troll aku plak ekh..hehe

sbb aku mmg tabik gile ni, entri ni hanya perlu kan satu gambar dan 3 line ayat jer untuk menghasilkan 103 komen(time aku dok komen ni la).

tambah pulak time nak komen ni kena insert captcha yang orang benci gile tu, tp still org komen gak..haha

now dah 104! oh yeah!

misz puteri said...

ju on..komen blog aku xnk ker??huhu
xpenah ader org lagi kutuk lg neh..

Ujang9897 said...

ju...oh ju......u nie JUBO kan..hahahah


wei kau nie aku rase BAPOK la...dosa wei jadi BAPOK..hahaaa

Dark Half said...

another socialistaz!
meet ur junior, hellioz!

Antay Sirait (Pay) said...

mantap kawan, sangat memberikan inspirasi

khai said...

ju si pencari publisiti murahan, cepat la tengok blog aku pulak. hina hina ke, kutuk kutuk ke, femeskan sikit blog aku kat blog kau yang femes dengan kutuk2 blog orng ni..

ashraf said...

best la blog ni.

Nabilah said...

aku tak sokong cara ko menegur ,
tapi aku sokong semangat anti-plagiat ko .

Hidup JU !! :)

fatin nabilah ;) said...

aku rase ju ni secara tak langsung dah kredit dah kt pengarah filem . ce kau tengok kt profile die tu . dh tulis la . cehh , tulis mcm org tk reti membace . patutla typo sini typo sane .

kuasa_ju_on said...

kepada semua, jgn mudah cop aku ini pejuang itu ini ye mangkok2 semua!

sebab aku tak pernah pun recall aku declare diri aku ini sebagai seorang pejuang anti plagiat.

knp anda2 ini semua terlalu mudah sangat membuat sesuatu assumption. kalau macam inilah sifat jiwa2 muda zaman sekarang,alamat melingkuplah kelaut semuanya nanti.

wahai mangkok2 samdol sekalian, tolong ubah perangai. jangan jadi bahalol!! stupid dam dam dum bunyi mercun!

ashraf said...

comel gile die reply.mcm justin bieber kene lenyek

Pert Doherty said...

haha.. biasa je ko pnye provokasi tu.. hahaha.. xcukup kuat nk buat orang naik angin.. lalala~

i'msosupernotcool said...

gempak sial lu troll!!!

CaramelTheater said...

Ju..
sian ko kan..kene entam je..da besar pon pangai mcm ni ke.?sian kan..
dr ko maki2 org plagiat harta intelek ke ape..baik ko p maki org buang anak ke..bunuh2 org ke..derhaka kat mak bapak ke..lg bagus..lagggiii byk pahala ko dpt..
tu kalu ko nk maki kasar2 pon xda hal..100% aku sokong ko..haha!!

NiNa' said...

ermmmmmmmm


mcm psiko jep..~

LollyHatesMe™ said...

ju..nak mintak pandangan la..blog gua ni dh byk gile kene serang anon ah sudah..ce buat satu entry tips menentang anon kahkahkah..

derang kutuk dan maki2 gua ju haha..ke ade jgk ko ju..gua sedih ju kahkahkah

YueZueL PriMadonNa said...

omaogod!!!!!!jgn r maki2......DOSA woooooooooo..huhu...~iklan sat~